SISTE REIS

Svein Woje

 

Sterke dikt skrevet av en forfatter som har fått vite at han snart skal dø.

Svein Woje (1942) døde i 2019. Da han kom hjem etter å ha fått dødsdommen av legen, begynte han å skrive dikt om det han opplevde. Han har gitt ut tre diktsamlinger. Alle er innkjøpt av Kulturrådet.
Diktene han skrev nå hadde slutten på livet som tema.

I begynnelsen tok han det mer med ro, skrev en del om samfunnsproblemer og spøkte kanskje litt med religion (Jesus online). Likevel merker vi frykt for det som skal komme, den snikende usikkerheten og håpløsheten. Etter hvert som operasjonene og smertene kom, fikk diktene et annet perspektiv, ble mer filosofiske på leting etter lyset, men også konkrete om smerter, oppgitthet og den snikende angsten, - og om hva som ville skje når han var borte. Alt skrevet på en lettlest, vakker og poetisk måte.
Her er tanker til den som skal dø som det kan være vanskelig å dele med andre når døden nærmer seg.
Diktene kan være et godt utgangspunkt for samtale mellom berørte.
Den egner seg også godt til undervisning og gruppesamtaler. Interesserte kan henvende seg til Borglund Forlag, se adresse og telefornummer, for nærmere detaljer og opplegg.

Konsulenten avsluttet slik:
"Diktsamlingen inneholder tanker som noen hver av oss kan kjenne oss igjen i. "Memento mori" er dessverre evig aktuelt for oss alle. Vår tilnærming er forskjellig. Denne diktsamlingen er Svein Wojes tilnærming til dette memento og hans bidrag til den gode samtalen."

Mer info om Svein Woje og hans forfatterskap finner du på denne hjemmesiden.